Pari soittotuntia on taas takana. Jousen käytössä korjattavaa. Sen pitäisi kuin keinua kahdeksasosilla sonaatin largo-osassa. Sormet joustaviksi.  Sonaatin Allegrossa kielten vaihtoa harjoitellaan hitaasti: työntö-pysähdy-kielenvaihto nopeasti. No niitä sitten toistelemaan. M sanoi, että viulussa on sointi parantunut. Jippii!

Viime torstain tunnin piti UM ja M otti häneltä oppia. Nyt on päästävä jousen tyveen, ihan tyveen. Viulun on pysyttävä paikallaan ja jousikäsi tekee työn. Asentoni meinaa jotenkin lysähtää, joten tätä pitää katsoa aina erityisesti kun alan soittaa. Tyvijousta pelkästään, veto työntö vain sormilla, liike oikein pienenä. Tavoitteena on saada kämmenen nivelet joustamaan enemmän, mikä kaiketikin pehmentää vedon ja työnnön välistä vaihtoa. Sitten: ääni opetellaan ottamaan viulusta rennommin. Yritän alkaa roikottaa enemmän itseäni, jotta työtä tekisivät vain ne lihakset, joiden on määrä olla duunissa. Loput retkottakoot vain :)

Fraseeraukseen apua laulamisesta. Alan laulaa melodiaa ja siitä saataisiin kaunista muotoa soittoon. UM kertoi soittoni parantuneen. Olen itse samaa mieltä. Mutta:

ASENTO KUNTOON JA SOITTO RENNOKSI.