Soittotunti. Kakkossormen puhtaus pitää saada kohdalleen, koska se kertautuu muiden sormien äänissä. Läksyksi etydiä siten, että haetaan soittoon ilmettä eikä pelkkää teknistä osaamista. Tähdätään pitkään neljäsosaan jokaisessa fraasissa. Asemanvaihdoissa alkuun pysähdykset jousella, mutta niistä pyritään eroon.
Joutsen kuulostaa jo hiukan paremmalta kuin muutama viikko sitten. Nyt haetaan jouseen luonnetta. Jousi pystyyn eikä vinoon, olkavarsi säätää kielten vaihtoja. Tärkein asia tässä on vibrato. Käännän sormea vibratossa enemmän poikittain, jotta saan vibraton rennommaksi. Kahden sekunnin ajan tää homma ymmärtääkseni kuulosti jo ihan hyvältä :)

Tehtävä: vibrato suuremmaksi ja jatkuva ääni jousien vaihdoissa. Ja syvyyttä soittoon!
Joulukonsertissa soitan Joutsenen ja M:n kanssa jouluisen dueton. Kiva kun on keikkaa :)

Tunnelmia. Kuluneen viikon aikana olen pystynyt harjoittelemaan viitenä päivänä kuudesta. Harjoitteluajat ovat vaihdelleet varttitunnista tuntiin. Joka kerta on kiva ottaa viulu ja tunnustella, millainen ääni siitä kulloinkin tulee.

Joku päivä tuli radiosta Barry Whiten kappale "My first, my last, my everything". Kun laulu julkaistiin, olin 14 v. ja ajattelin, että minusta tulee viulisti. Usein unelmissani soitin kappaletta orkesterissa, kun ne jouset ovat siinä niin ihanat. Herkistää aina vain.