Onpa mukavaa kun saan taas esiintyä. Torstaina pääsen soittamaan säestäjän kanssa edellisessä konsertissa jo aiemmin soittamamme Largon, lisättynä sonaatin Allegro-osalla. Äsken juuri hurahti puolitoista tuntia huomaamatta harjoitellen. Muutaman kerran meni jo aika muikeasti, eli kyllä tässä edistystä on tullut. Opettajakin totesi torstain tunnilla, että Largo on kypsynyt ja siitä löytyy jo useita hyviä kohtia!

Yritän vetää marteléta pidemmällä jousella, ettei niin olisi töksottävää menoa. Silti rentouden säilyttäen. Nyansointia lisää, piano pianoksi ja ylösjuoksutuksessa saa vapaasti irroitella, jotta tulee hyvä crescendo. Tämän jälkeen otetaankin uutta aineistoa työn alle. Mozartin Adelaide-konsertto.

Tilasinpa 30 vuoden takaiset viuluopintosuoritukseni konservatoriolta. Ällistyksekseni olin suorittanut 3/3 peruskurssin viulussa, ja olin hyvää vauhtia etenemässä kohti I-tutkintoa. Ja minä kun olen autuaasti tuon kaiken unohtanut ja luulin olevani vajaa 3/3:ta. No, kerroin M:lle tästä ja hetihän sieltä tuli sitten 5-aseman etydiä jo läksyksi siltä istumalta jee!! Päätin pyrkiä ensi talveksikin tähän samaan oppiin, kun tuntuu niin kivalta viulunsoiton harrastaminen.

No niin, keskiviikkona harjoittelemme yhdessä säestäjän kanssa ja torstaina sitten konsertti. Äiti ja iskä lupasivat taas tulla kuuntelemaan - kiitokset kaikenpuolisesta kannustuksesta heillekin.